Ravioli plněné králíkem
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
220 g |
Šafrán |
3 g |
Sůl |
5 g |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Jablka |
1 ks |
Králičí maso |
800 g |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rozmarýn čerstvý |
5 g |
Šalotka |
50 g |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
50 ml |
Brambory |
60 g |
Cibule |
30 g |
Lanýž |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji zesklovatět na trošce másla. Přidáme bramboru nakrájenou na plátky, zalijeme vroucím vývarem. Vaříme 20 minut a pak rozmixujeme. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut.
- Nasekanou šalotku podusíme na oleji. Přidáme maso z králíka a opečeme je, podlijeme vínem, přidáme oloupané jablko nakrájené na kostičky, ochutíme celým rozmarýnem. Osolíme, opepříme a dusíme 20 minut.
- Králíka vykostíme, maso nakrájíme na malé kousky. šťávu z masa scedíme. Maso a jablka smícháme v misce s králíkem a ochutíme.
- Z těsta vyválíme tenký plát a připravíme ravioli. Uvaříme je a poté ještě krátce povaříme na pánvi se šťávou z králíka. Těstoviny podáváme na jemném bramborovém krému posypané lanýžem nastrouhaným na plátky.