Ravioli plněné králíkem

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 220 g
Šafrán 3 g
Sůl 5 g
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
Jablka 1 ks
Králičí maso 800 g
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Rozmarýn čerstvý 5 g
Šalotka 50 g
Sůl 5 g
Víno bílé 50 ml
Brambory 60 g
Cibule 30 g
Lanýž 1 ks
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji zesklovatět na trošce másla. Přidáme bramboru nakrájenou na plátky, zalijeme vroucím vývarem. Vaříme 20 minut a pak rozmixujeme. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut.
  2. Nasekanou šalotku podusíme na oleji. Přidáme maso z králíka a opečeme je, podlijeme vínem, přidáme oloupané jablko nakrájené na kostičky, ochutíme celým rozmarýnem. Osolíme, opepříme a dusíme 20 minut.
  3. Králíka vykostíme, maso nakrájíme na malé kousky. šťávu z masa scedíme. Maso a jablka smícháme v misce s králíkem a ochutíme.
  4. Z těsta vyválíme tenký plát a připravíme ravioli. Uvaříme je a poté ještě krátce povaříme na pánvi se šťávou z králíka. Těstoviny podáváme na jemném bramborovém krému posypané lanýžem nastrouhaným na plátky.