Celozrnné ravioli plněné brokolicí s langustou
Ingredience
Mouka pšeničná celozrnná |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Brokolice |
500 g |
Feferony |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Bobkový list |
1 ks |
Brokolice |
100 g |
Česnek |
1 stroužek |
Langusta |
350 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olivy černé |
40 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
150 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut.
- Brokolici uvaříme a rozmixujeme se solí, pepřem, feferonkou a olejem.
- Z těsta vyválíme 2 slabé pláty. Na první dáme ve stejné vzdálenosti brokolicovou náplň a přiložíme druhý plát a utvoříme ravioli.
- Langusty vyloupeme, nakrájíme na kousky.
- Z krunýřů uvaříme s bobkovým listem rybí vývar. Omáčku uděláme tak, že maso z langust opečeme s česnekem na másle, s rajčaty a vypeckovanými olivami. Podlijeme rybím vývarem a sundáme z ohně. Ravioli vaříme 5 minut v osolené vodě a přendáme je do omáčky, přidáme trochu másla.