Zelené ravioli plněné krevetami s čerstvými rajčaty

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Špenát listový čerstvý 100 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 2 ks
Chléb toastový 50 g
Krevety tygří - loupané 500 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 3 polévková lžíce
Sůl 5 g
Celer řapíkatý 80 g
Mrkev kořen 50 g
Olej olivový extra panenský 6 polévková lžíce
Petržel - nať 10 g
Protlak rajčatový 1 kávová lžička
Rajčata Cherry 200 g
Šalotka 50 g
Sherry brandy 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety rozmixujeme s toastovým chlebem, solí, pepřem, nasekanou čerstvou petrželkou a smetanou. Špenát uvaříme, rozmixujeme s vejcem a solí, s moukou vypracujeme homogenní těsto a necháme ho 20 minut odpočívat.
  2. Nadrobno nasekanou zeleninu podusíme na 2 lžících oleje, přidáme petrželku a rajčatový protlak. Podlijeme brandy, zalijeme vodou a pomalu vaříme 35 minut.
  3. Z těsta vyválíme dlouhý slabý plát; na polovinu poklademe kopečky náplně a druhou polovinou překryjeme a vytvoříme ravioli.
  4. Zbylý olej ohřejeme na pánvi, přidáme rajčata překrojená na polovinu a po několika minutách podlijeme přecezeným vývarem; vaříme dalších 15 minut.
  5. Ravioli uvaříme v osolené vodě a dáme k omáčce. Krátce povaříme.