Zelené ravioli plněné krevetami s čerstvými rajčaty
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Chléb toastový |
50 g |
Krevety tygří - loupané |
500 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Celer řapíkatý |
80 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Olej olivový extra panenský |
6 polévková lžíce |
Petržel - nať |
10 g |
Protlak rajčatový |
1 kávová lžička |
Rajčata Cherry |
200 g |
Šalotka |
50 g |
Sherry brandy |
50 ml |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krevety rozmixujeme s toastovým chlebem, solí, pepřem, nasekanou čerstvou petrželkou a smetanou. Špenát uvaříme, rozmixujeme s vejcem a solí, s moukou vypracujeme homogenní těsto a necháme ho 20 minut odpočívat.
- Nadrobno nasekanou zeleninu podusíme na 2 lžících oleje, přidáme petrželku a rajčatový protlak. Podlijeme brandy, zalijeme vodou a pomalu vaříme 35 minut.
- Z těsta vyválíme dlouhý slabý plát; na polovinu poklademe kopečky náplně a druhou polovinou překryjeme a vytvoříme ravioli.
- Zbylý olej ohřejeme na pánvi, přidáme rajčata překrojená na polovinu a po několika minutách podlijeme přecezeným vývarem; vaříme dalších 15 minut.
- Ravioli uvaříme v osolené vodě a dáme k omáčce. Krátce povaříme.