Tortelli plněné kachními játry v polévce

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Sůl 5 g
Vejce slepičí 7 ks
Jablka 160 g
Játra kachní 200 g
Koňak Armaňak 50 ml
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Cibule 100 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 5 g
Šalotka 100 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 100 g
Vývar z hovězích kostí 500 ml
Kerblík 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku prosijeme na vál a ze surovin vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na plát a nakrájíme ho na čtverce.
  2. Jablka nakrájíme na kostičky. Osmažíme je v kastrolu s máslem a koňakem. Do středu každého čtverce dáme jablkovou náplň a játra nakrájená na kostičky. Před uzavřením potřeme i okraje těsta zbylým koňakem; osolíme a opepříme. Tortelli uzavřeme a uvaříme je v osolené vodě.
  3. Do druhého kastrolu dáme zbylé máslo, cibuli a šalotku, dusíme asi 10 minut, podlijeme vývarem a vaříme ještě chvíli.
  4. Tortelli scedíme a podáváme je s polévkou ze šalotky posypanou hojně parmezánem a kerblíkem.