Tortelli plněné kachními játry v polévce
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
7 ks |
Jablka |
160 g |
Játra kachní |
200 g |
Koňak Armaňak |
50 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Cibule |
100 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Šalotka |
100 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
100 g |
Vývar z hovězích kostí |
500 ml |
Kerblík |
20 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku prosijeme na vál a ze surovin vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na plát a nakrájíme ho na čtverce.
- Jablka nakrájíme na kostičky. Osmažíme je v kastrolu s máslem a koňakem. Do středu každého čtverce dáme jablkovou náplň a játra nakrájená na kostičky. Před uzavřením potřeme i okraje těsta zbylým koňakem; osolíme a opepříme. Tortelli uzavřeme a uvaříme je v osolené vodě.
- Do druhého kastrolu dáme zbylé máslo, cibuli a šalotku, dusíme asi 10 minut, podlijeme vývarem a vaříme ještě chvíli.
- Tortelli scedíme a podáváme je s polévkou ze šalotky posypanou hojně parmezánem a kerblíkem.