Bramborové pyré s křenem
Ingredience
Brambory |
1100 g |
Křen smetanový |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté brambory propícháme vidličkou, urovnáme na plech vyložený alobalem a pečeme v silně vyhřáté troubě 45-60 minut doměkka.
- Po vychladnutí upečené brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme je do kuchyňského robotu a za postupného přilévání oleje a smetany (150 ml) zpracujeme na hladké pyré. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Nakonec do pyré vmícháme smetanový křen.
- Podáváme polité trochou smetany.