Bramborové pyré s křenem

Ingredience


Brambory 1100 g
Křen smetanový 1 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté brambory propícháme vidličkou, urovnáme na plech vyložený alobalem a pečeme v silně vyhřáté troubě 45-60 minut doměkka.
  2. Po vychladnutí upečené brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme je do kuchyňského robotu a za postupného přilévání oleje a smetany (150 ml) zpracujeme na hladké pyré. Podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Nakonec do pyré vmícháme smetanový křen.
  4. Podáváme polité trochou smetany.