Dušený špenát s piniovými oříšky

Ingredience


Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Oříšky piniové 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 675 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Zakysaná smetana 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenát očistíme, zbavíme tužších řapíků, omyjeme a osušíme. Vložíme do kastrolu a pod pokličkou zvolna dusíme 3-4 minuty.
  2. Potom do špenátu vmícháme zakysanou smetanu, špetku muškátu, sůl a pepř.
  3. Hotový špenát upravíme na talíře a posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky.
  4. Ihned podáváme jako přílohu k pečeným masům, drůbeži nebo k chuťově výrazným rybám.