Grilované lilky s granátovou zálivkou

Ingredience


Koriandr čerstvý 3 polévková lžíce
Lilek 3 ks
Olej olivový 7 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Šalotka 2 ks
Sirup Monin - granátové jablko 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce rozšleháme 6 lžic oleje s granátovým sirupem a nasekaným koriandrem. Zálivku osolíme a opepříme.
  2. Omyté lilky nakrájíme příčně na plátky silné asi 1cm. Po obou stranách je potřeme zbylým olejem, osolíme a opepříme. Vložíme do rozpálené grilovací pánve a opékáme po obou stranách doměkka.
  3. Opečené lilky spolu se šalotkou nakrájenou na tenká kolečka navrstvíme do servírovací mísy a zalijeme zálivkou.
  4. Ihned podáváme.