Roštěnky s nádivkou
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Cibule |
100 g |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
4 plátek |
Kari koření |
2 špetka |
Kmín drcený |
2 špetka |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Rajčata |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vybereme větší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme špetku kari.
- Na pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme nadrobno pokrájená rajčata, cibuli, posekanou petrželku a podusíme 5 až 7 minut. Rozklepneme na rajčata vejce, dobře promícháme, necháme ztuhnout. Ochutíme solí a pepřem.
- Plátky roštěnek potřeme hořčicí, na každý položíme plátek anglické slaniny. Rajčatovou nádivku rozdělíme na 4 díly a položíme na roštěnky. Plátky zavineme, převážeme nití a obalíme v mouce.
- Na pánvi rozpálíme olej a závitky zprudka orestujeme ze všech stran. Podlijeme vodou, dochutíme solí, pepřem, kmínem a kari kořením. Vaříme doměkka, to je asi hodinu a čtvrt.
- Podáváme s rýží.