Roštěnky s nádivkou

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Cibule 100 g
Hořčice 2 polévková lžíce
Hovězí roštěnka níz. peč. 4 plátek
Kari koření 2 špetka
Kmín drcený 2 špetka
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 25 g
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 3 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Rajčata 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vybereme větší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme špetku kari.
  2. Na pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme nadrobno pokrájená rajčata, cibuli, posekanou petrželku a podusíme 5 až 7 minut. Rozklepneme na rajčata vejce, dobře promícháme, necháme ztuhnout. Ochutíme solí a pepřem.
  3. Plátky roštěnek potřeme hořčicí, na každý položíme plátek anglické slaniny. Rajčatovou nádivku rozdělíme na 4 díly a položíme na roštěnky. Plátky zavineme, převážeme nití a obalíme v mouce.
  4. Na pánvi rozpálíme olej a závitky zprudka orestujeme ze všech stran. Podlijeme vodou, dochutíme solí, pepřem, kmínem a kari kořením. Vaříme doměkka, to je asi hodinu a čtvrt.
  5. Podáváme s rýží.