Artyčoky s rajčaty a česnekem

Ingredience


Artyčoky sterilované 400 g
Balsamico ocet 2 kávová lžička
Česnek 12 stroužek
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata Cherry 8 ks
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Tymián čerstvý 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Okapané a rozpůlené artyčoky spolu s větvičkou rajčátek dáme na plech. Posypeme stroužky česneku ve slupce a snítkami tymiánu. Pokapeme olejem a octem, osolíme, opepříme.
  2. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 140 stupňů Celsia a zeleninu pečeme asi 1 hodinu doměkka.
  3. Ihned podáváme jako přílohu k pečeným a grilovaným masům nebo slaným koláčům. Můžeme podávat jen s čerstvým chlebem.