Artyčoky s rajčaty a česnekem
Ingredience
Artyčoky sterilované |
400 g |
Balsamico ocet |
2 kávová lžička |
Česnek |
12 stroužek |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata Cherry |
8 ks |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
4 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Okapané a rozpůlené artyčoky spolu s větvičkou rajčátek dáme na plech. Posypeme stroužky česneku ve slupce a snítkami tymiánu. Pokapeme olejem a octem, osolíme, opepříme.
- Plech vložíme do trouby vyhřáté na 140 stupňů Celsia a zeleninu pečeme asi 1 hodinu doměkka.
- Ihned podáváme jako přílohu k pečeným a grilovaným masům nebo slaným koláčům. Můžeme podávat jen s čerstvým chlebem.