Avokádovo- rajčatový dip
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Meduňka |
1 kávová lžička |
Paprika mletá pálivá |
0.5 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Avokádo a citron dobře omyjeme, nejlépe vydrhneme kartáčkem a osušíme. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužinu do misky, kde ji ručním mixérem rozmixujeme dohladka.
- Rajče rozkrojíme napůl a z každé půlky odkrojíme slabý plátek. Zbytek rajčete nakrájíme nadrobno a vložíme do misky, kam přidáme nastrouhanou citronovou kůru, najemno nasekanou cibulku, meduňku a petrželku. Osolíme, opepříme, přidáme trošku pálivé papriky a citronovou šťávu, promícháme.
- Vzniklou směs jemně vmícháme do avokádového krému a přendáme do servírovací misky. Povrch ozdobíme vějířkem z rozpůlených rajčatových plátků a snítkou petrželky.
- Dip podáváme vychlazený například s topinkou.