Rumpsteak ze svíčkové

Ingredience


Hovězí svíčková 600 g
Hranolky 400 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Olej olivový 60 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Svíčkovou odblaníme, očistíme a nakrájíme na plátky asi 3 cm vysoké. Naklepeme pěstí, osolíme, opaprikujeme a posypeme troškou mouky. Na pánvi ropálíme olej a steaky opékáme zprudka po obou stranách po třech minutách. Kdy máme steaky obrátit poznáme podle toho, jakmile začne na povrch masa prosakovat krev. Do steaků nepícháme, obracíme je lopatkou, aby šťáva zůstala uvnitř.
  2. Ihned podáváme nejlépe s hranolkami.