Rumpsteak ze svíčkové
Ingredience
Hovězí svíčková |
600 g |
Hranolky |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Olej olivový |
60 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Svíčkovou odblaníme, očistíme a nakrájíme na plátky asi 3 cm vysoké. Naklepeme pěstí, osolíme, opaprikujeme a posypeme troškou mouky. Na pánvi ropálíme olej a steaky opékáme zprudka po obou stranách po třech minutách. Kdy máme steaky obrátit poznáme podle toho, jakmile začne na povrch masa prosakovat krev. Do steaků nepícháme, obracíme je lopatkou, aby šťáva zůstala uvnitř.
- Ihned podáváme nejlépe s hranolkami.