Bifteky mleté

Ingredience


Cibule 2 ks
Hovězí svíčková 600 g
Kmín drcený 3 špetka
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Saturejka 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso ze svíčkové naškrabeme, nebo nebo najemno nakrájíme, promícháme s pokrájenou cibulí a umeleme na masovém strojku. Přisypeme sůl, pepř, kmín a saturejku. Necháme pár minut odležet, aby se v masu rozpustilo koření a maso dostalo výraznější chuť. Asi po dvaceti minutách vmícháme do mletého masa dvě lžíce vody, vytvoříme 4 plátky asi 2 cm vysoké a na rozpáleném oleji opékáme z každé strany asi 4 minuty.
  2. Ihned podáváme nejlépe s bramborovým salátem.