Bifteky mleté
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hovězí svíčková |
600 g |
Kmín drcený |
3 špetka |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Saturejka |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso ze svíčkové naškrabeme, nebo nebo najemno nakrájíme, promícháme s pokrájenou cibulí a umeleme na masovém strojku. Přisypeme sůl, pepř, kmín a saturejku. Necháme pár minut odležet, aby se v masu rozpustilo koření a maso dostalo výraznější chuť. Asi po dvaceti minutách vmícháme do mletého masa dvě lžíce vody, vytvoříme 4 plátky asi 2 cm vysoké a na rozpáleném oleji opékáme z každé strany asi 4 minuty.
- Ihned podáváme nejlépe s bramborovým salátem.