Silvestrovská masová směs
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
3 polévková lžíce |
Hovězí svíčková |
250 g |
Kapie |
250 g |
Okurky nakládané |
100 g |
Párky Debrecínské |
200 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sádlo škvařené |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Veka |
1 ks |
Vepřová kýta |
150 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
20 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kýtu i svíčkovou nakrájíme na nudličky, slaninu na kostičky, párky na kolečka, okurky a kapie na slabé proužky.
- Na pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme kostičky slaniny a lehce orestujeme. Jakmile slanina pustí tuk, vsypeme do pánve obě masa, zamícháme a opékáme asi 3 minuty. Nyní přidáme párky, okurky a kapie, promícháme a podusíme asi 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, worcesterem a hořčicí. Podusíme ještě minutku a stáhneme z ohně.
- Podáváme s opečenými plátky bílé veky a zdobíme kroužky cibule.