Silvestrovská masová směs

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Cibule 1 ks
Hořčice 3 polévková lžíce
Hovězí svíčková 250 g
Kapie 250 g
Okurky nakládané 100 g
Párky Debrecínské 200 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sádlo škvařené 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Veka 1 ks
Vepřová kýta 150 g
Worcester (worcesterská omáčka) 20 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kýtu i svíčkovou nakrájíme na nudličky, slaninu na kostičky, párky na kolečka, okurky a kapie na slabé proužky.
  2. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme kostičky slaniny a lehce orestujeme. Jakmile slanina pustí tuk, vsypeme do pánve obě masa, zamícháme a opékáme asi 3 minuty. Nyní přidáme párky, okurky a kapie, promícháme a podusíme asi 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, worcesterem a hořčicí. Podusíme ještě minutku a stáhneme z ohně.
  3. Podáváme s opečenými plátky bílé veky a zdobíme kroužky cibule.