Telecí ledvina pečená s jablky
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Česnek |
2 stroužek |
Hřebíček |
2 ks |
Jablka |
2 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Nové koření celé |
3 ks |
Pepř černý celý |
5 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Telecí ledviny |
800 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na nudličky, vložíme do pánve a rozehřejeme. Jakmile pustí tuk, přidáme maso a prudce opečeme. Osolíme, podlijeme vodou, přisypeme prolisovaný česnek, nahrubo nakrájená jablka, ochutíme pepřem, novým kořením a hřebíčkem. Podusíme 10 minut.
- Obsah pánve přendáme do pekáčku, maso potřeme máslem, trochu podlijeme a pečeme v troubě asi 45 minut. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
- Maso vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáčku necháme vysmahnout, zasypeme moukou, podlijeme vodu, vložíme zpět porce masa, přidáme ještě lžíci másla a dopékáme asi 20 minut.
- Podáváme velmi horké s vařeným bramborem.