Telecí ledvina pečená s jablky

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Česnek 2 stroužek
Hřebíček 2 ks
Jablka 2 ks
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Nové koření celé 3 ks
Pepř černý celý 5 g
Sůl 2 kávová lžička
Telecí ledviny 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na nudličky, vložíme do pánve a rozehřejeme. Jakmile pustí tuk, přidáme maso a prudce opečeme. Osolíme, podlijeme vodou, přisypeme prolisovaný česnek, nahrubo nakrájená jablka, ochutíme pepřem, novým kořením a hřebíčkem. Podusíme 10 minut.
  2. Obsah pánve přendáme do pekáčku, maso potřeme máslem, trochu podlijeme a pečeme v troubě asi 45 minut. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
  3. Maso vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáčku necháme vysmahnout, zasypeme moukou, podlijeme vodu, vložíme zpět porce masa, přidáme ještě lžíci másla a dopékáme asi 20 minut.
  4. Podáváme velmi horké s vařeným bramborem.