Biftek s vejcem
Ingredience
Hovězí svíčková |
1500 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
150 g |
Vejce slepičí |
400 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme z ní přes vlákno silnější plátek. Mírně jej naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na tuku.
- V tvořítku vytřeném trochou tuku připravíme sázené vejce.
- Opečený biftek vyjmeme. Do výpeku přidáme máslo, rozpustíme je, v rozpuštěném másle biftek obrátíme, položíme na něj sázené vejce a podlijeme zbylým výpekem.
- Ihned podáváme.