Vepřové na žampionech
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Jíška instantní |
2 polévková lžíce |
Nové koření celé |
1 špetka |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Polévkové kostky Vitana |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Vepřové maso libové |
400 g |
Voda pitná |
0.5 l |
Žampiony čerstvé |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Osmahneme cibuli na oleji a přidáme nakrájené maso. Osmahneme, osolíme a opepříme, poté dusíme pod pokličkou.
- Přilijeme půl litru horké vody, přidáme masox, celý pepř, nové koření, bobkový list a vaříme na mírném ohni.
- Po přilití vody přidáme očištěné, pokrájené žampiony.
- Směs vaříme, dokud není maso měkké.