Vepřové na žampionech

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Jíška instantní 2 polévková lžíce
Nové koření celé 1 špetka
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pepř černý celý 1 špetka
Polévkové kostky Vitana 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Vepřové maso libové 400 g
Voda pitná 0.5 l
Žampiony čerstvé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Osmahneme cibuli na oleji a přidáme nakrájené maso. Osmahneme, osolíme a opepříme, poté dusíme pod pokličkou.
  2. Přilijeme půl litru horké vody, přidáme masox, celý pepř, nové koření, bobkový list a vaříme na mírném ohni.
  3. Po přilití vody přidáme očištěné, pokrájené žampiony.
  4. Směs vaříme, dokud není maso měkké.