Telecí maso na paprice s párkem

Ingredience


Cibule 150 g
Majoránka 2 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Olej olivový 50 ml
Paprika mletá sladká 3 kávová lžička
Párky telecí 250 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 3 ks
Smetana 12% (konzumní) 300 ml
Sůl 2 kávová lžička
Telecí plec 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na střední kostky, cibuli nadrobno, rajčata na kostičky, párky na kolečka.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a necháme zpěnit. Do hrnce vložíme kostky masa, osolíme, opepříme, promícháme a necháme restovat, dokud maso nepustí šťávu. Nyní přidáme rajčata, podlijeme vodou, ochutíme majoránkou a dusíme nejméně půl hodiny. Maso vyjmeme, šťávu necháme trochu vysmahnout, zasypeme moukou, mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme vodou, maso vrátíme do omáčky, přilijeme smetanu a povaříme 20 minut.
  3. Mezitím si na másle orestujeme kolečka párků a vmícháme je do omáčky.
  4. Podáváme s rýží.