Telecí maso na paprice s párkem
Ingredience
Cibule |
150 g |
Majoránka |
2 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Olej olivový |
50 ml |
Paprika mletá sladká |
3 kávová lžička |
Párky telecí |
250 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
300 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Telecí plec |
400 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na střední kostky, cibuli nadrobno, rajčata na kostičky, párky na kolečka.
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a necháme zpěnit. Do hrnce vložíme kostky masa, osolíme, opepříme, promícháme a necháme restovat, dokud maso nepustí šťávu. Nyní přidáme rajčata, podlijeme vodou, ochutíme majoránkou a dusíme nejméně půl hodiny. Maso vyjmeme, šťávu necháme trochu vysmahnout, zasypeme moukou, mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme vodou, maso vrátíme do omáčky, přilijeme smetanu a povaříme 20 minut.
- Mezitím si na másle orestujeme kolečka párků a vmícháme je do omáčky.
- Podáváme s rýží.