Telecí roláda s masitou nádivkou

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Hořčice 1 polévková lžíce
Kabanos 300 g
Máslo čerstvé 20 g
Okurky nakládané 3 ks
Olej olivový 50 ml
Petržel kudrnka 10 g
Sůl 2 kávová lžička
Telecí hruď 1000 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nařízneme tak, aby vznikl větší plát masa. Naklepeme a osolíme. K jednomu delšímu okraji položíme kabanos vcelku, bude nám tvořit střed rolády.
  2. Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno, nasypeme na suchou rozpálenou pánev, počkáme až se začne škvařit a pustí tuk. Rozklepneme na ni 3 vejce, rychle promícháme a necháme ztuhnout. Do vychladlých vajec vmícháme posekanou petrželku a naneseme rovnoměrně na maso. Na povrch ještě položíme plátky kyselých okurek, maso zavineme do rolády, převážeme provázkem a potřeme máslem.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a roládu na něm ze všech stran opečeme. Přendáme do pekáčku, podlijeme vodou, přidáme lžíci hořčice a pečeme doměkka asi hodinu a čtvrt.
  4. Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší, kterou přelijeme lžící vypečené šťávy.