Sedmihradský salát
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Ocet vinný červený |
40 ml |
Olej olivový |
80 ml |
Paprika žlutá |
0.5 kg |
Pažitka |
100 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
6 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme a osušíme papriky, naskládáme je na pečící papír na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut z každé strany. Potom plech vyjmeme a papriky přendáme na 10 minut do mikrotenového sáčku, slupka pak půjde hladce stáhnout. Papriky bez slupky očistíme od jádřinců a podélně nakrájíme na pruhy. Na dresink si připravíme prolisovaný česnek, ocet, pepř, sůl a nakonec olej. Vše důkladně promícháme. Do plastové uzaviratelné nádoby klademe vrstvu paprik, zalijeme dresinkem a tak stále dokola až do vyčerpání surovin. Papriky pak stlačíme ke dnu, aby byly co nejvíc ponořené v dresinku. Dáme do ledničky na jeden den uležet. Před servírováním s předstihem vyndáme, aby olej nebyl ztuhlý, papriky okapeme a nazdobíme na talíři do vějířku, ozdobíme nasekanou pažitkou. Podáváme k masům nebo rybám.