Nádivka játrová

Ingredience


Játra vepřová 150 g
Mandle 50 g
Mléko polotučné 150 ml
Oregano sušené 2 špetka
Rohlíky bílé 3 ks
Šalvěj sušená 2 špetka
Slanina vepřová 50 g
Strouhanka 20 g
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rohlíky nakrájíme na větší kusy a namočíme v mléce. Po chvíli je vymačkáme. Játra a rohlíky umeleme na masovém strojku, přimícháme kostičky slaniny, vejce, nadrcené mandle, trochu strouhanky, ochutíme solí, šalvějí a oreganem. Vše dobře promícháme a těsto necháme v lednici uležet. Používáme k pečeným masům jako nádivku.