Nádivka játrová
Ingredience
Játra vepřová |
150 g |
Mandle |
50 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Oregano sušené |
2 špetka |
Rohlíky bílé |
3 ks |
Šalvěj sušená |
2 špetka |
Slanina vepřová |
50 g |
Strouhanka |
20 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Rohlíky nakrájíme na větší kusy a namočíme v mléce. Po chvíli je vymačkáme. Játra a rohlíky umeleme na masovém strojku, přimícháme kostičky slaniny, vejce, nadrcené mandle, trochu strouhanky, ochutíme solí, šalvějí a oreganem. Vše dobře promícháme a těsto necháme v lednici uležet. Používáme k pečeným masům jako nádivku.