Zeleninovo-houbové kuře
Ingredience
Houby sušené |
9 g |
Hrášek mražený |
3 polévková lžíce |
Kuře |
600 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
4 polévková lžíce |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
4 polévková lžíce |
Zelí čínské |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kuřecí maso bez kostí nakrájíme na kousky a zprudka je osmahneme na rozpáleném oleji.
- Přidáme omyté, na proužky nakrájené zelí, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a předem namočené houby. Vše osmahneme a podlijeme vývarem. Přilijeme sójovou omáčku, víno a povaříme na polovinu objemu šťávy.
- Nakonec do pokrmu vmícháme hrášek a podusíme 5 minut.
- Podáváme s rýží.