Zeleninovo-houbové kuře

Ingredience


Houby sušené 9 g
Hrášek mražený 3 polévková lžíce
Kuře 600 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 4 polévková lžíce
Víno bílé 4 polévková lžíce
Vývar drůbeží 4 polévková lžíce
Zelí čínské 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kuřecí maso bez kostí nakrájíme na kousky a zprudka je osmahneme na rozpáleném oleji.
  2. Přidáme omyté, na proužky nakrájené zelí, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a předem namočené houby. Vše osmahneme a podlijeme vývarem. Přilijeme sójovou omáčku, víno a povaříme na polovinu objemu šťávy.
  3. Nakonec do pokrmu vmícháme hrášek a podusíme 5 minut.
  4. Podáváme s rýží.