Fazolkové snopečky s paprikou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Fazolové lusky zelené |
600 g |
Ocet kvasný lihový |
20 ml |
Olej slunečnicový |
60 ml |
Oregano čerstvé |
3 g |
Paprika červená |
3 ks |
Pažitka |
50 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Slunečnice - semena |
50 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Fazolky opláchneme studenou vodou, odřežeme oba konce a svážeme provázkem do malých snopečků. Vložíme do vroucí vody spolu s oloupanou cibulí, česnekem a snítkou oregana. Vaříme jen tak dlouho, aby fazolky zůstaly křupavé, asi 10 minut. Poté vyjmeme a proplachujeme v ledové vodě. Necháme usušit na papírové utěrce. Z vývaru ponecháme 4 polévkové lžíce na dresink.
- Papriky upečeme v mírně vyhřáté troubě 10 minut z každé strany (použijeme pečící papír, aby se šťáva nepřipekla), po upečení je necháme 10 minut v mikrotenovém sáčku a ještě teplou slupku snadno stáhneme. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme podélně na tenké proužky. Proužky papriky "svážeme" snopečky fazolek, rozdělíme na talíře a posypeme červenou cibulí nakrájenou na tenká kolečka.
- Na závěr připravíme dresink: vymícháme dohladka 4 lžíce vývaru z fazolek, ocet, sůl a po troškách přilévaný olej. Zalijeme fazolkové snopky, posypeme slunečnicovými semínky, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu odležet. Před servírováním ozdobíme nasekanou pažitkou. Podávame studené, ne však chlazené.