Vejce se špenátovou pěnou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Majonéza |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Špenát listový čerstvý |
250 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme v osolené vodě (max 8 minut) a ihned ochlazujeme ve studené vodě. Špenátové listy dobře propereme a ve vroucí vodě povaříme asi 2 minuty, zcedíme a ihned proplachujeme ve studené vodě. Necháme okapat a pokrájíme najemno. Vystydlá vejce oloupeme a opatrně v půlce rozkrojíme tak, aby žloutek zůstal celý. Seřízneme také oba konce, aby vejce bylo stabilní při servírování. V misce rozmačkáme žloutky, přidáme pokrájený špenát, majonézu a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme a vyšleháme do pěny. Směs vložíme do cukrářského sáčku a naplníme půlky vajec. Pokládáme rovnou na servírovací mísu, zakryjeme utěrkou a dáme vychladit do lednice. Před servírováním ozdobíme každé vejce malým lístkem špenátu a okraje mísy poklademe kolečky rajčat.