Telecí guláš moravský

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 200 g
Majoránka 1 špetka
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Olej olivový extra panenský 40 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprika zelená 2 ks
Polévkové kostky Vitana 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Telecí plec 500 g
Těstoviny vařené (průměr) 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriky na proužky, česnek prolisujeme.
  2. V hlubší pánvi zpěníme na oleji cibuli, přisypeme kostky masa, orestujeme, osolíme a opaprikujeme. Krátce osmažíme, podlijeme vodou, přidáme kostku bujónu, pokrájenou zelenou papriku a dusíme 50 minut. V mléce rozmícháme mouku a přilijeme do guláše. Ochutíme česnekem a majoránkou. Podusíme ještě 20 minut.
  3. Podáváme s těstovinami.