Telecí guláš moravský
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
200 g |
Majoránka |
1 špetka |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Olej olivový extra panenský |
40 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
2 ks |
Polévkové kostky Vitana |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí plec |
500 g |
Těstoviny vařené (průměr) |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriky na proužky, česnek prolisujeme.
- V hlubší pánvi zpěníme na oleji cibuli, přisypeme kostky masa, orestujeme, osolíme a opaprikujeme. Krátce osmažíme, podlijeme vodou, přidáme kostku bujónu, pokrájenou zelenou papriku a dusíme 50 minut. V mléce rozmícháme mouku a přilijeme do guláše. Ochutíme česnekem a majoránkou. Podusíme ještě 20 minut.
- Podáváme s těstovinami.