Telecí guláš chalupářský

Ingredience


Brambory 500 g
Chléb konzumní 240 g
Cibule 1 ks
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 200 g
Křen 80 g
Olej olivový 40 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Solamyl 20 g
Sůl 1 kávová lžička
Telecí plec 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka, syrové brambory na kostičky, křen nastrouháme.
  2. Na rozpáleném oleji orestujeme kostky masa, osolíme, posypeme mletou paprikou. Jakmile se paprika rozpustí v tuku, podlijeme vodou a dusíme hodinu. Přisypeme kostičky brambor a dusíme dalších 15 minut. Minutu před koncem vaření zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, přidáme nakládaný hrášek a prohřejeme. Porce guláše posypeme strouhaným křenem a kroužky cibule.
  3. Podáváme s chlebem.