Telecí guláš chalupářský
Ingredience
Brambory |
500 g |
Chléb konzumní |
240 g |
Cibule |
1 ks |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g |
Křen |
80 g |
Olej olivový |
40 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Solamyl |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí plec |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka, syrové brambory na kostičky, křen nastrouháme.
- Na rozpáleném oleji orestujeme kostky masa, osolíme, posypeme mletou paprikou. Jakmile se paprika rozpustí v tuku, podlijeme vodou a dusíme hodinu. Přisypeme kostičky brambor a dusíme dalších 15 minut. Minutu před koncem vaření zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, přidáme nakládaný hrášek a prohřejeme. Porce guláše posypeme strouhaným křenem a kroužky cibule.
- Podáváme s chlebem.