Telecí koleno á la bažant
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Jalovec |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Nové koření celé |
5 ks |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý celý |
5 ks |
Petržel kořen |
100 g |
Rýže dušená |
400 g |
Saturejka |
2 špetka |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Telecí koleno |
2 ks |
Tymián čerstvý |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kolena vložíme do hrnce s vodou, osolíme a povaříme 30 minut. Maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a zatím necháme stranou.
- V hrnci rozpálíme olej, vložíme kostičky slaniny, krátce orestujeme, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou petržel, mrkev, prolisovaný česnek. Podusíme 3 minuty, přidáme telecí maso i s kostmi, ochutíme bobkovým listem, jalovcem, novým kořením, pepřem, saturejkou a tymiánem. Podlijeme vývarem z kolen a dusíme 15 minut.
- Vše přendáme do pekáčku, vyndáme kosti, zaprášíme moukou a pečeme asi 20 minut. Podle potřeby podléváme vývarem z kolen.
- Maso rozdělíme na talíře, šťávu přecedíme a přelijeme porce masa. Podáváme s rýží.