Telecí koleno á la bažant

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Jalovec 2 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Mrkev kořen 50 g
Nové koření celé 5 ks
Olej olivový 40 ml
Pepř černý celý 5 ks
Petržel kořen 100 g
Rýže dušená 400 g
Saturejka 2 špetka
Slanina vepřová 50 g
Sůl 2 kávová lžička
Telecí koleno 2 ks
Tymián čerstvý 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kolena vložíme do hrnce s vodou, osolíme a povaříme 30 minut. Maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a zatím necháme stranou.
  2. V hrnci rozpálíme olej, vložíme kostičky slaniny, krátce orestujeme, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou petržel, mrkev, prolisovaný česnek. Podusíme 3 minuty, přidáme telecí maso i s kostmi, ochutíme bobkovým listem, jalovcem, novým kořením, pepřem, saturejkou a tymiánem. Podlijeme vývarem z kolen a dusíme 15 minut.
  3. Vše přendáme do pekáčku, vyndáme kosti, zaprášíme moukou a pečeme asi 20 minut. Podle potřeby podléváme vývarem z kolen.
  4. Maso rozdělíme na talíře, šťávu přecedíme a přelijeme porce masa. Podáváme s rýží.