Skopová kýta přírodní
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Kmín drcený |
2 špetka |
Majoránka |
2 špetka |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pelyněk obecný |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
2 špetka |
Řeřicha |
2 špetka |
Saturejka |
2 špetka |
Skopová kýta |
600 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
5 ml |
Yzop |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso ze skopové kýty bez kosti osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, okmínujeme, posypeme bylinkami. Poklademe na maso plátky slaniny, zabalíme do role, ovážeme provázkem a potřeme máslem.
- Na pánvi rozpálíme olej a zabalené maso na něm zprudka opečeme ze všech stran. Vložíme i s výpekem do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme hodinu a půl. Občas podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
- V trošce vody rozmícháme mouku, přilijeme k masu a pečeme dalších 30 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme, omáčku dochutíme solí, pepřem a worcesterem.