Skopová kýta přírodní

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Kmín drcený 2 špetka
Majoránka 2 špetka
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Olej rostlinný 40 ml
Pelyněk obecný 2 špetka
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 2 špetka
Řeřicha 2 špetka
Saturejka 2 špetka
Skopová kýta 600 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 5 ml
Yzop 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso ze skopové kýty bez kosti osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, okmínujeme, posypeme bylinkami. Poklademe na maso plátky slaniny, zabalíme do role, ovážeme provázkem a potřeme máslem.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a zabalené maso na něm zprudka opečeme ze všech stran. Vložíme i s výpekem do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme hodinu a půl. Občas podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
  3. V trošce vody rozmícháme mouku, přilijeme k masu a pečeme dalších 30 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme, omáčku dochutíme solí, pepřem a worcesterem.