Skopová kýta na divoko

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 50 g
Cibule 100 g
Hovězí lůj 100 g
Jalovec 5 ks
Knedlík kynutý 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Mrkev kořen 50 g
Nové koření celé 5 ks
Pepř černý celý 4 ks
Petržel kořen 50 g
Saturejka 2 špetka
Skopová kýta 600 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso bez kosti prošpikujeme slaninou, v hrnci rozpustíme lůj a maso na něm zprudka opečeme. Maso na chvíli vyndáme a na horkém loji orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer, cibuli a petržel. Vrátíme maso do hrnce, osolíme, opepříme, okořeníme saturejkou, kmínem, jalovcem, novým kořením a bobkovým listem. Podlijeme vodou a dusíme nejméně hodinu. Vše přendáme do pekáčku, ve smetaně rozmícháme mouku, přilijeme k masu, podlijeme a pečeme ještě hodinu. Podle potřeby podléváme a maso potíráme vypečeným tukem.
  2. Upečené maso naporcujeme, omáčku přecedíme, nebo ji necháme nepřecezenou.
  3. Podáváme s knedlíkem.