Skopová žebírka s vejci
Ingredience
Hranolky |
400 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Skopová žebra |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 45% |
80 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso trochu odřízneme od kosti, po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme. V pánvi rozpustíme máslo a přilijeme olej. Žebírka položíme do rozpáleného tuku a rovnoměrně opékáme. Po 6 minutách maso obrátíme a na každou porci rozklepneme vejce tak, aby se na mase udrželo. Jakmile začne bílek tuhnout, položíme do žloutku kostičku tvrdého sýra.
- Podáváme s hranolkami a ozdobíme posekanou petrželkou.