Skopová žebírka s vejci

Ingredience


Hranolky 400 g
Máslo čerstvé 20 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 3 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Skopová žebra 600 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 45% 80 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso trochu odřízneme od kosti, po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme. V pánvi rozpustíme máslo a přilijeme olej. Žebírka položíme do rozpáleného tuku a rovnoměrně opékáme. Po 6 minutách maso obrátíme a na každou porci rozklepneme vejce tak, aby se na mase udrželo. Jakmile začne bílek tuhnout, položíme do žloutku kostičku tvrdého sýra.
  2. Podáváme s hranolkami a ozdobíme posekanou petrželkou.