Skopové maso na majoránce s rajčaty

Ingredience


Celer - nať 15 g
Česnek 4 stroužek
Chléb konzumní 1 krajíc
Cibule 100 g
Majoránka 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pažitka 10 g
Petržel kudrnka 10 g
Rajčata 3 ks
Saturejka 2 špetka
Skopové maso přední 600 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny vařené (průměr) 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, osolíme a vaříme 30 minut. Přidáme nadrobno nakrájená rajčata, cibuli, kůrku chleba, ochutíme saturejkou, posekanou celerovou natí, petrželkou a pažitkou. Mouku rozmícháme ve vodě a přilijeme k masu. Dusíme dalších 20 minut. Maso vyndáme, naporcujeme, šťávu dochutíme prolisovaným česnekem, vrchovatou lžící majoránky a kouskem másla. Povaříme ještě chvilku a odstavíme.
  2. Maso vložíme zpět, necháme prohřát a podáváme s vařenými těstovinami.