Skopové maso na majoránce s rajčaty
Ingredience
Celer - nať |
15 g |
Česnek |
4 stroužek |
Chléb konzumní |
1 krajíc |
Cibule |
100 g |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pažitka |
10 g |
Petržel kudrnka |
10 g |
Rajčata |
3 ks |
Saturejka |
2 špetka |
Skopové maso přední |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny vařené (průměr) |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, osolíme a vaříme 30 minut. Přidáme nadrobno nakrájená rajčata, cibuli, kůrku chleba, ochutíme saturejkou, posekanou celerovou natí, petrželkou a pažitkou. Mouku rozmícháme ve vodě a přilijeme k masu. Dusíme dalších 20 minut. Maso vyndáme, naporcujeme, šťávu dochutíme prolisovaným česnekem, vrchovatou lžící majoránky a kouskem másla. Povaříme ještě chvilku a odstavíme.
- Maso vložíme zpět, necháme prohřát a podáváme s vařenými těstovinami.