Skopové maso na bylinkách
Ingredience
Bazalka |
5 g |
Brambory vařené |
400 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
50 g |
Libeček |
20 g |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Rozmarýn čerstvý |
5 g |
Skopové maso přední |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso rozdělíme na 4 kousky, vložíme do hrnce, osolíme, opepříme, zalijeme vodou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, posekaný libeček a povaříme 30 minut. Nyní vlijeme mouku rozmíchanou v trošce vody, přisypeme posekaný rozmarýn, prolisovaný česnek, 1 lžíci majoránky a bazalku. Omastíme kouskem másla a dusíme dalších 25-30 minut.
- Podáváme s vařeným bramborem a porce na talíři posypeme posekanou petrželkou.