Skopové maso na bylinkách

Ingredience


Bazalka 5 g
Brambory vařené 400 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 50 g
Libeček 20 g
Majoránka 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Rozmarýn čerstvý 5 g
Skopové maso přední 600 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso rozdělíme na 4 kousky, vložíme do hrnce, osolíme, opepříme, zalijeme vodou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, posekaný libeček a povaříme 30 minut. Nyní vlijeme mouku rozmíchanou v trošce vody, přisypeme posekaný rozmarýn, prolisovaný česnek, 1 lžíci majoránky a bazalku. Omastíme kouskem másla a dusíme dalších 25-30 minut.
  2. Podáváme s vařeným bramborem a porce na talíři posypeme posekanou petrželkou.