Skopové maso v kapustě

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Cibule 2 ks
Kapusta hlávková 500 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Majoránka 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Olej rostlinný 40 ml
Pažitka 15 g
Rýže dušená 400 g
Skopová plec 600 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, okmínujeme a lehce posypeme moukou. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme kostky masa, zprudka opečeme. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme s masem. Podlijeme vodou a dusíme 40 minut. Nyní vsypeme do hrnce nahrubo nakrájenou kapustu, prolisovaný česnek, majoránku, dusíme dalších 20 minut. Podléváme podle potřeby.
  2. Hotový pokrm posypeme posekanou pažitkou a podáváme nejlépe s dušenou rýží.