Skopové maso v kapustě
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Kapusta hlávková |
500 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pažitka |
15 g |
Rýže dušená |
400 g |
Skopová plec |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kostky, osolíme, okmínujeme a lehce posypeme moukou. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme kostky masa, zprudka opečeme. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme s masem. Podlijeme vodou a dusíme 40 minut. Nyní vsypeme do hrnce nahrubo nakrájenou kapustu, prolisovaný česnek, majoránku, dusíme dalších 20 minut. Podléváme podle potřeby.
- Hotový pokrm posypeme posekanou pažitkou a podáváme nejlépe s dušenou rýží.