Skopové maso na žampionech

Ingredience


Bazalka 10 g
Česnek 8 stroužek
Cibule 2 ks
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Mouka polohrubá 30 g
Olej olivový 50 ml
Skopová plec 600 g
Sůl 1 kávová lžička
Žampiony čerstvé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso bez loje nakrájíme na větší kostky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zpěnit, přidáme kostky masa. Krátce orestujeme a jakmile pustí šťávu, přidáme žampiony, osolíme, okmínujeme, promícháme, chvilku necháme podusit ve vlastní šťávě a podlijeme vodou. Povaříme 40 minut. Nyní přidáme česnek, posekanou bazalku, mouku rozmícháme v trošce vody a přilijeme k masu. Vaříme dalších 20 minut.