Skopové maso na žampionech
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Česnek |
8 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Mouka polohrubá |
30 g |
Olej olivový |
50 ml |
Skopová plec |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso bez loje nakrájíme na větší kostky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky, česnek prolisujeme.
- V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zpěnit, přidáme kostky masa. Krátce orestujeme a jakmile pustí šťávu, přidáme žampiony, osolíme, okmínujeme, promícháme, chvilku necháme podusit ve vlastní šťávě a podlijeme vodou. Povaříme 40 minut. Nyní přidáme česnek, posekanou bazalku, mouku rozmícháme v trošce vody a přilijeme k masu. Vaříme dalších 20 minut.