Skopová vejce
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chléb konzumní |
4 krajíc |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Játra vepřová |
100 g |
Kmín drcený |
2 špetka |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
50 ml |
Okurky nakládané |
4 ks |
Řeřicha |
20 g |
Skopové maso přední |
500 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Skopové maso a játra nakrájíme nahrubo, osolíme, okmínujeme, přidáme prolisovaný česnek, řeřichu, vše umeleme na masovém strojku. Můžeme i dvakrát. Přimícháme mlékem navlhčenou strouhanku, vejce a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme koule velikosti vajec, které vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Trochu podlijeme vodou a pečeme 30 minut.
- Hotový pokrm nejlépe chutná s hořčicí, kyselou okurkou a chlebem. Můžeme však podávat i s bramborem nebo s bramborovým knedlíkem. V tom případě pokrm na talíři ještě posypeme osmaženou cibulkou.