Skopová vejce

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chléb konzumní 4 krajíc
Hořčice 2 polévková lžíce
Játra vepřová 100 g
Kmín drcený 2 špetka
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 50 ml
Okurky nakládané 4 ks
Řeřicha 20 g
Skopové maso přední 500 g
Strouhanka 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skopové maso a játra nakrájíme nahrubo, osolíme, okmínujeme, přidáme prolisovaný česnek, řeřichu, vše umeleme na masovém strojku. Můžeme i dvakrát. Přimícháme mlékem navlhčenou strouhanku, vejce a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme koule velikosti vajec, které vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Trochu podlijeme vodou a pečeme 30 minut.
  2. Hotový pokrm nejlépe chutná s hořčicí, kyselou okurkou a chlebem. Můžeme však podávat i s bramborem nebo s bramborovým knedlíkem. V tom případě pokrm na talíři ještě posypeme osmaženou cibulkou.