Tvarohová štola

Ingredience


Cukr krupice 250 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Hrozinky 50 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 300 g
Mouka polohrubá 600 g
Ořechy vlašské 100 g
Rum 6 polévková lžíce
Tvaroh jemný 250 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 250 g másla, cukr, 2 vejce, 2 lžíce rumu a měkký tvaroh utřeme ve šlehači.
  2. Na vál vsypeme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme utřenou směs, vypracujeme těsto. Vmícháme do něj omyté hrozinky a nahrubo nasekané ořechy.
  3. Z těsta vytvarujeme 2 štoly, vložíme je na plech vyložený alobalem, který jsme potřeli máslem.
  4. Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut.
  5. Upečené, horké štoly potřeme zbylým máslem, pokapeme rumem a pocukrujeme moučkovým cukrem.