Tvarohová štola
Ingredience
Cukr krupice |
250 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Hrozinky |
50 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
300 g |
Mouka polohrubá |
600 g |
Ořechy vlašské |
100 g |
Rum |
6 polévková lžíce |
Tvaroh jemný |
250 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- 250 g másla, cukr, 2 vejce, 2 lžíce rumu a měkký tvaroh utřeme ve šlehači.
- Na vál vsypeme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme utřenou směs, vypracujeme těsto. Vmícháme do něj omyté hrozinky a nahrubo nasekané ořechy.
- Z těsta vytvarujeme 2 štoly, vložíme je na plech vyložený alobalem, který jsme potřeli máslem.
- Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut.
- Upečené, horké štoly potřeme zbylým máslem, pokapeme rumem a pocukrujeme moučkovým cukrem.