Jogurtové řezy s jablky

Jogurtové řezy s jablky - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 300 g
Jablka 300 g
Jogurt bílý 200 ml
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka polohrubá 400 g
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 200 ml
Ořechy vlašské 1 hrst
Poleva čokoládová 100 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce, cukr a olej ušleháme. Přidáme bílý jogurt, oloupaná, nastrouhaná jablka, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s okrajem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  3. Hotový moučník polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme nasekanými ořechy.