Jogurtové řezy s jablky
Ingredience
Cukr krupice |
300 g |
Jablka |
300 g |
Jogurt bílý |
200 ml |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka polohrubá |
400 g |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
200 ml |
Ořechy vlašské |
1 hrst |
Poleva čokoládová |
100 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Vejce, cukr a olej ušleháme. Přidáme bílý jogurt, oloupaná, nastrouhaná jablka, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s okrajem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- Hotový moučník polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme nasekanými ořechy.