Hovězí ocásek s párkem
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
1 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Hovězí oháňka |
600 g |
Karotka |
2 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Párky Debrecínské |
150 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ocásek rozsekneme na několik menších dílů, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.
- Do hrnce nasypeme slaninu, necháme trochu vyškvařit a do tuku vložíme cibuli, osmahneme, přidáme maso, trochu orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme hodinu a půl. Nyní přisypeme česnek, vmícháme natrhaný bílý chléb a povaříme ještě 20 až 30 minut. Vaříme odkryté, aby se tekutina rovnoměrně odpařovala.
- Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kolečka karotky, kolečka párků, posypeme posekanými bylinkami a podusíme pár minut.
- Maso z hrnce vyndáme a rozdělíme na talíře, směs z pánve smícháme se šťávou v hrnci a přelijeme porce masa.