Hovězí ocásek s párkem

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Česnek 2 stroužek
Chléb pšeničný (bílý) 1 krajíc
Cibule 1 ks
Hovězí oháňka 600 g
Karotka 2 ks
Máslo čerstvé 30 g
Párky Debrecínské 150 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ocásek rozsekneme na několik menších dílů, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.
  2. Do hrnce nasypeme slaninu, necháme trochu vyškvařit a do tuku vložíme cibuli, osmahneme, přidáme maso, trochu orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme hodinu a půl. Nyní přisypeme česnek, vmícháme natrhaný bílý chléb a povaříme ještě 20 až 30 minut. Vaříme odkryté, aby se tekutina rovnoměrně odpařovala.
  3. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kolečka karotky, kolečka párků, posypeme posekanými bylinkami a podusíme pár minut.
  4. Maso z hrnce vyndáme a rozdělíme na talíře, směs z pánve smícháme se šťávou v hrnci a přelijeme porce masa.