Smažené hovězí ocásky
Ingredience
Chléb konzumní |
4 krajíc |
Cibule |
20 g |
Hořčice |
4 polévková lžíce |
Hovězí oháňka |
600 g |
Karotka |
20 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Olej olivový |
50 ml |
Omáčka cikánská |
100 ml |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ocásek rozsekáme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek cibule a karotky. Vaříme hodinu a půl, scedíme a necháme maso okapat.
- Kousky ocásků namočíme v rozpuštěném másle, potřeme hořčicí, obalíme ve strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme dozlatova.
- Podáváme s chlebem a pikantní omáčkou, například cikánskou.