Smažené hovězí ocásky

Ingredience


Chléb konzumní 4 krajíc
Cibule 20 g
Hořčice 4 polévková lžíce
Hovězí oháňka 600 g
Karotka 20 g
Máslo čerstvé 60 g
Olej olivový 50 ml
Omáčka cikánská 100 ml
Strouhanka 50 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ocásek rozsekáme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek cibule a karotky. Vaříme hodinu a půl, scedíme a necháme maso okapat.
  2. Kousky ocásků namočíme v rozpuštěném másle, potřeme hořčicí, obalíme ve strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme dozlatova.
  3. Podáváme s chlebem a pikantní omáčkou, například cikánskou.