Dršťky na anglický způsob

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 2 ks
Dršťky vařené 900 g
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 1000 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 10 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené dršťky nakrájíme na menší proužky, cibuli nahrubo, petrželku posekáme najemno.
  2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme bílou cibuli, necháme zesklovatět, přisypeme dršťky, hrnec přiklopíme a necháme 10 minut dusit. Podlijeme mlékem, osolíme, opepříme, ochutíme petrželkou a bobkovým listem. Necháme projít varem a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce mléka. Povaříme 20 až 25 minut a odstavíme.
  3. Před podáváním vyjmeme bobkový list.