Dršťky na anglický způsob
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Dršťky vařené |
900 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
1000 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
10 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vařené dršťky nakrájíme na menší proužky, cibuli nahrubo, petrželku posekáme najemno.
- V hrnci rozpustíme máslo, přidáme bílou cibuli, necháme zesklovatět, přisypeme dršťky, hrnec přiklopíme a necháme 10 minut dusit. Podlijeme mlékem, osolíme, opepříme, ochutíme petrželkou a bobkovým listem. Necháme projít varem a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce mléka. Povaříme 20 až 25 minut a odstavíme.
- Před podáváním vyjmeme bobkový list.