Nadívaný králík po auverňsku

Ingredience


Bobkový list 5 g
Celer - nať 10 g
Cibule 120 g
Koňak Armaňak 100 ml
Králičí maso 1500 g
Ovarové ramínko vařené 150 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 10 g
Prejt 200 g
Rajčata 240 g
Šalotka 50 g
Sůl 2 špetka
Šunka od kosti 100 g
Tymián čerstvý 5 g
Vejce slepičí 1 ks
Víno červené 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králíka omyjeme, vyjmeme játra, z kterých odstraníme žluč.
  2. Játra pokrájíme na drobné kousky a smícháme s prejtem, dobře promícháme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji.
  3. Bobkový list na jemno nakrájíme, přimícháme k pokrájenému ovaru, přisypeme pokrájenou šunku, šalotku i cibuli. Vše necháme opět orestovat.
  4. Dochutíme tymiánem a pepřem. Přilijeme koňak, přidáme vejce a dobře promícháme.
  5. Takto připravenou nádivkou naplníme králíka a maso sešijeme.
  6. Králíka zprudka osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme koření a víno a přivedeme k varu.
  7. Poté králíka přendáme i s omáčkou do zapékací nádoby a necháme péct 120 minut při 180 °C. Pekáč zakryjeme pečícím papírem.
  8. 20 minut před závěrem pečení přidáme k masu oloupaná a nakrojená rajčata.
  9. Maso servírujeme ihned, dokud je dost teplé.