Králičí špízy s oříšky
Ingredience
Králík hřbet |
600 g |
Olej olivový |
30 ml |
Ořechy lískové |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
60 g |
Solamyl - bramborový škrob |
12 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
5 g |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hřbet rozkrojíme na 4 silné pláty.
- Maso necháme marinovat 60 minut v marinádě z vína, trošky vody, oleje, tymiánu, soli a pepře.
- Marinované kousky masa vyjmeme z omáčky, nakrojíme na dvou místech, do zářezů vložíme oříšek. Maso obalíme slaninou a zajistíme špejlí.
- Necháme pomalu grilovat cca 7 minut z každé strany.
- Marinádu zahustíme troškou škrobu (solamyl), nahřejeme dle chuti a podáváme v servírovací mističce společně s masem.