Králičí špízy s oříšky

Ingredience


Králík hřbet 600 g
Olej olivový 30 ml
Ořechy lískové 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 60 g
Solamyl - bramborový škrob 12 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 5 g
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hřbet rozkrojíme na 4 silné pláty.
  2. Maso necháme marinovat 60 minut v marinádě z vína, trošky vody, oleje, tymiánu, soli a pepře.
  3. Marinované kousky masa vyjmeme z omáčky, nakrojíme na dvou místech, do zářezů vložíme oříšek. Maso obalíme slaninou a zajistíme špejlí.
  4. Necháme pomalu grilovat cca 7 minut z každé strany.
  5. Marinádu zahustíme troškou škrobu (solamyl), nahřejeme dle chuti a podáváme v servírovací mističce společně s masem.