Telecí mozeček zapečený

Ingredience


Bešamel 200 ml
Brambory 600 g
Lanýž 40 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Olej olivový 40 ml
Pažitka 15 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
Telecí mozek 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mozeček vložíme do vařící vody, osolíme a povaříme 45 minut. Scedíme, nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a osmahneme na rozpáleném oleji.
  2. Pekáček vymažeme máslem, na dno položíme plátky syrových brambor, na ně plátky mozečku, posypeme plátky lanýžů, zalijeme bešamelem, zasypeme strouhaným sýrem, zakapeme dvěma lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Zapékáme 20 minut.
  3. Porce na talířích posypeme posekanou pažitkou.