Telecí mozeček zapečený
Ingredience
Bešamel |
200 ml |
Brambory |
600 g |
Lanýž |
40 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pažitka |
15 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Telecí mozek |
600 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mozeček vložíme do vařící vody, osolíme a povaříme 45 minut. Scedíme, nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a osmahneme na rozpáleném oleji.
- Pekáček vymažeme máslem, na dno položíme plátky syrových brambor, na ně plátky mozečku, posypeme plátky lanýžů, zalijeme bešamelem, zasypeme strouhaným sýrem, zakapeme dvěma lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Zapékáme 20 minut.
- Porce na talířích posypeme posekanou pažitkou.