Telecí kolena po selsku

Ingredience


Brambory 600 g
Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Cibule 2 ks
Hovězí vývar základní 2 l
Hrášek 300 g
Karotka 4 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Telecí koleno 1500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí kolena rozřízneme, osolíme, opeříme, obalíme v mouce a na pánvi v rozpáleném oleji osmažíme.
  2. Kolena přendáme do hrnce, přisypeme na kolečka nakrájenou cibuli a karotku, posekané bylinky, zalijeme vývarem a povaříme půl hodiny. Nyní přidáme kostičky brambor, čerstvý hrášek, přilijeme vývar, aby byla zelenina ponořená, povaříme ještě 30 až 40 minut.
  3. Maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. Hrnec stáhneme z ohně nebo ještě chvíli povaříme, aby se tekutina odpařila na požadovanou hustou.