Telecí kolena po selsku
Ingredience
Brambory |
600 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Hovězí vývar základní |
2 l |
Hrášek |
300 g |
Karotka |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí koleno |
1500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Telecí kolena rozřízneme, osolíme, opeříme, obalíme v mouce a na pánvi v rozpáleném oleji osmažíme.
- Kolena přendáme do hrnce, přisypeme na kolečka nakrájenou cibuli a karotku, posekané bylinky, zalijeme vývarem a povaříme půl hodiny. Nyní přidáme kostičky brambor, čerstvý hrášek, přilijeme vývar, aby byla zelenina ponořená, povaříme ještě 30 až 40 minut.
- Maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. Hrnec stáhneme z ohně nebo ještě chvíli povaříme, aby se tekutina odpařila na požadovanou hustou.