Haše z vepřového a hovězího masa
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
50 g |
Hovězí maso přední |
100 g |
Majoránka |
1 špetka |
Olej rostlinný |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rohlíky bílé |
0.5 ks |
Strouhanka |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová plec |
100 g |
Vývar z hovězích kostí |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 95 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rohlík nakrájíme a zalijeme vodou. Cibuli drobně nakrájíme, česnek utřeme a vejce rozšleháme. Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
- Obě masa uvaříme, necháme mírně vychladit, pokrájíme a umeleme. Vmícháme namočený rohlík, z něhož jsme vymačkali vodu, cibuli, česnek, vejce, osolíme a okořeníme. Zalijeme vychladlým vývarem z masa. Přilijeme tolik vývaru, aby nám vznikla hmota řidší, než na sekanou.
- Hmotu přendáme do připraveného pekáče, upravíme a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C. Pečeme, dokud haše nezezlátne a nelepí se na špejli.
- Hned podáváme s vařenými brambory.