Haše z vepřového a hovězího masa

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Cibule 50 g
Hovězí maso přední 100 g
Majoránka 1 špetka
Olej rostlinný 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rohlíky bílé 0.5 ks
Strouhanka 10 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová plec 100 g
Vývar z hovězích kostí 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rohlík nakrájíme a zalijeme vodou. Cibuli drobně nakrájíme, česnek utřeme a vejce rozšleháme. Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
  2. Obě masa uvaříme, necháme mírně vychladit, pokrájíme a umeleme. Vmícháme namočený rohlík, z něhož jsme vymačkali vodu, cibuli, česnek, vejce, osolíme a okořeníme. Zalijeme vychladlým vývarem z masa. Přilijeme tolik vývaru, aby nám vznikla hmota řidší, než na sekanou.
  3. Hmotu přendáme do připraveného pekáče, upravíme a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C. Pečeme, dokud haše nezezlátne a nelepí se na špejli.
  4. Hned podáváme s vařenými brambory.