Rajčatová omáčka s kuličkami z mletého masa

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 100 g
Kmín drcený 1 špetka
Maso mleté - mix 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Olej rostlinný 40 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rohlíky bílé 0.5 ks
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vývar z hovězích kostí 0.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na drobno, rohlík namočíme ve vodě, česnek utřeme, petrželovou nať posekáme, vejce ušleháme.
  2. Nejprve si připravíme omáčku. Na polovině oleje restujeme jeden utřený česnek a polovinu cibule dozlatova. Poté vmícháme rajčatový protlak, špetku soli a pepře, vlijeme půl dl vývaru. Za stálého míchání provaříme.
  3. V míse důkladně promícháme mleté maso s vymačkaným rohlíkem, jedním utřeným česnekem, s padesáti gramy cibule, petrželovou natí, pepřem, drceným kmínem a solí. Z masa tvoříme kuličky, které obalujeme v mouce a smažíme na pánvi na druhé polovině rozehřátého oleje. Usmažené kuličky klademe na ubrousky a držíme v teple.
  4. Masové kuličky servírujeme s omáčkou a dušenou rýží.