Rajčatová omáčka s kuličkami z mletého masa
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
100 g |
Kmín drcený |
1 špetka |
Maso mleté - mix |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Olej rostlinný |
40 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rohlíky bílé |
0.5 ks |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar z hovězích kostí |
0.5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Cibuli nakrájíme na drobno, rohlík namočíme ve vodě, česnek utřeme, petrželovou nať posekáme, vejce ušleháme.
- Nejprve si připravíme omáčku. Na polovině oleje restujeme jeden utřený česnek a polovinu cibule dozlatova. Poté vmícháme rajčatový protlak, špetku soli a pepře, vlijeme půl dl vývaru. Za stálého míchání provaříme.
- V míse důkladně promícháme mleté maso s vymačkaným rohlíkem, jedním utřeným česnekem, s padesáti gramy cibule, petrželovou natí, pepřem, drceným kmínem a solí. Z masa tvoříme kuličky, které obalujeme v mouce a smažíme na pánvi na druhé polovině rozehřátého oleje. Usmažené kuličky klademe na ubrousky a držíme v teple.
- Masové kuličky servírujeme s omáčkou a dušenou rýží.