Dušené mleté maso s cibulkou
Ingredience
Cibule |
100 g |
Maso mleté - mix |
200 g |
Mouka polohrubá |
10 g |
Olej rostlinný |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vývar z hovězích kostí |
1 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Na rozpáleném oleji restujeme na slabé plátky pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme dál. Dbáme, aby se nedělaly hrudky. Poté přimícháme mouku, sůl, pepř a krátce smažíme. Do osmažené směsi vlijeme vývar a pod poklicí za občasného míchání dusíme, až je maso měkké.
- Ihned podáváme s vařenými brambory.