Smažený telecí brzlík s nudlemi
Ingredience
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
80 g |
Telecí brzlík |
600 g |
Těstoviny vařené (průměr) |
400 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí brzlík povaříme ve vodě 4 minuty, scedíme, ponoříme do studené vody, chvilku necháme ochladit a vyjmeme. Vymačkáme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky na něm usmažíme dozlatova. Plátky vyndáme, na pánev přidáme ještě lžíci másla, přisypeme vařené široké nudle, na másle je orestujeme a prohřejeme. Nakonec do nudlí vmícháme strouhaný sýr a pánev odstavíme.
- Na talířích upravíme nudle do věnce a doprostřed položíme plátky brzlíku.