Smažený telecí brzlík s nudlemi

Ingredience


Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 80 g
Telecí brzlík 600 g
Těstoviny vařené (průměr) 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí brzlík povaříme ve vodě 4 minuty, scedíme, ponoříme do studené vody, chvilku necháme ochladit a vyjmeme. Vymačkáme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky na něm usmažíme dozlatova. Plátky vyndáme, na pánev přidáme ještě lžíci másla, přisypeme vařené široké nudle, na másle je orestujeme a prohřejeme. Nakonec do nudlí vmícháme strouhaný sýr a pánev odstavíme.
  3. Na talířích upravíme nudle do věnce a doprostřed položíme plátky brzlíku.