Telecí ledviny grilované

Ingredience


Chléb konzumní 4 krajíc
Máslo čerstvé 50 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Slanina vepřová 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Telecí ledviny 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí ledviny rozčtvrtíme, vepřovou slaninu nakrájíme na kostky.
  2. Připravíme si 4 jehly, na které napichujeme vždy kus ledviny a kostku vepřové slaniny.
  3. V misce do rozpuštěného másla vmícháme sůl, pepř a mletou papriku, promícháme, aby se koření rozpustilo.
  4. Jehly dáme nad oheň, grilujeme, občas jehly otáčíme a potíráme ochuceným máslem.
  5. Grilujeme přibližně 30 minut a podáváme s chlebem.