Telecí ledviny grilované
Ingredience
Chléb konzumní |
4 krajíc |
Máslo čerstvé |
50 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Slanina vepřová |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí ledviny |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí ledviny rozčtvrtíme, vepřovou slaninu nakrájíme na kostky.
- Připravíme si 4 jehly, na které napichujeme vždy kus ledviny a kostku vepřové slaniny.
- V misce do rozpuštěného másla vmícháme sůl, pepř a mletou papriku, promícháme, aby se koření rozpustilo.
- Jehly dáme nad oheň, grilujeme, občas jehly otáčíme a potíráme ochuceným máslem.
- Grilujeme přibližně 30 minut a podáváme s chlebem.