Telecí ragú se smetanou

Ingredience


Bramborové noky 400 g
Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 5 ml
Karotka 1 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Muškátový oříšek 2 špetka
Pepř černý mletý 2 špetka
Smetana 16% (pochoutková) 150 ml
Sůl 2 kávová lžička
Telecí maso přední 600 g
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, karotku na kolečka, bylinky posekáme.
  2. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, karotku a maso. Kastrol přiklopíme a maso dusíme 15 minut ve vlastní šťávě. Hrnec odkryjeme, zasypeme moukou, přilijeme horkou vodu, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme hodinu a půl. Dochutíme citronovou šťávou a mletým muškátovým oříškem. Ve smetaně rozmícháme žloutky, posekané bylinky, přilijeme k masu, necháme jen prohřát a odstavíme.
  3. Podáváme s bramborovými noky.