Telecí ragú se smetanou
Ingredience
Bramborové noky |
400 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
5 ml |
Karotka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Smetana 16% (pochoutková) |
150 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Telecí maso přední |
600 g |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 105 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, karotku na kolečka, bylinky posekáme.
- V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, karotku a maso. Kastrol přiklopíme a maso dusíme 15 minut ve vlastní šťávě. Hrnec odkryjeme, zasypeme moukou, přilijeme horkou vodu, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme hodinu a půl. Dochutíme citronovou šťávou a mletým muškátovým oříškem. Ve smetaně rozmícháme žloutky, posekané bylinky, přilijeme k masu, necháme jen prohřát a odstavíme.
- Podáváme s bramborovými noky.