Jáhlová pochoutka
Ingredience
Hrozinky |
5 dkg |
Jablka |
2 ks |
Jáhly - loupané proso |
300 g |
Kakao - prášek |
4 polévková lžíce |
Kokos - mletý (Kopra) |
20 dkg |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Mléko odtučněné |
1 l |
Sůl |
1 špetka |
Švestky |
5 dkg |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Spařené jáhly uvaříme. Povaříme je se sušeným ovocem a kokosem.
- Osladíme, přimícháme prášek do pečiva a polovinu hmoty nalijeme na plech.
- Do druhé poloviny přidáme kakao a nalijeme na světlou hmotu. Poklademe oloupanými, na plátky nakrájenými jablky a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.